2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Sklypas

Sklypas tai startas. Įsigijus sklypą namo statybai, tu tarsi žengi žingsnį nuo kalbų (svajonių) prie darbų. Taip buvo ir man. Sklypo ieškojau gal kokius metus laiko. Prieš tai skaičiau daug patarimų, į ką reikia atkreipti dėmesį. Pamėginsiu glaustai nusakyti, kas mano nuomone svarbu.

1. Vieta
Taip, vieta svarbiausia. Nors kiekvienam pagal norus ir išgales. Analizuodami sklypo lokaciją atsižvelkite: kaip toli yra jūsų darbas, kokį atstumą teks važiuoti ir kiek laiko užtruksite. Kokie keliai, susisiekimas, ar važiuoja viešasis transportas, kaip arti mokykla, darželis, prekybos centras.

2. Dokumentai, paskirtis
Sklypo paskirtis - ar sklypas yra tinkamas gyvenamajai statybai. Sklypo planas - ar yra atlikti geodezinai matavimai, ar tik preliminarus. Ar yra tikslios sklypo ribos. Plane yra pavaizduoti keliai, servitutai, apsaugos zonos.

3. Komunikacijos
Kokios komunikacijos yra sklype ar netoli jo? Ar jos išvis yra? Ar yra elektra? Jei eina pro šalį, arba netoliesia yra elektros laidai, tai dar nereiškia, kad Jūs galėsiste lengvai prisijungti. Ar yra vandentekio, nuotekų, gal net dujų komunikacijos? Ar komunikacijų tinklai yra miesto, ar privačių asmenų, bendrijų (gali tekti susimokėti už prisijungimą prie tinklų).

4. Sklypo dydis, forma
Sklypo dydis - priklauso nuo poreikių. Bet mano manymu, jei stataisi nuosavą namą - tai visvien ~10a yra pageidautina, pilnavertiškam gyvenimui. Geriau, kai sklypas yra taisyklingos formos, pvz. stačiakampio.

5. Orientacija
Kaip sklypas yra orientuotas pagal pasaulio šalis. Jie gatvė eina horizontaliai, geriausia, kai įvažiavimas šiaurėje, kad namo šešėlis niekada nekristų ant sklypo. Kai gatvė eina vertikaliai, geriausia, kai įvažiavimas iš rytų pusės. Tokiu atveju, namo šešelis ant sklypo krenta tik ryte.


Mano atveju sklypas 12 arų, stačiakampės formos 24 x 50. Sklypas su visomis komunikacijomis. Įvažiavimas rytų pusėje.




4 komentarai:

  1. kokia kaina sklypo?
    cia gal Vilniuje Gulbinuose?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, namas ne Vilniuje. Blogo pavadinimą įkvėpė kitos aplinkybės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Topo nuotraukoje matosi D50 vamzdžiai - čia gal drenažas padarytas ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip sklypas drenuotas. Kitu atveju, kadangi molis, stovėtų vanduo. Kyla klausimas ar darydamas pamatus nesugadinsiu drenažo? Ar reiks namui papildomai drenažą daryt?

    AtsakytiPanaikinti