2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Pasiruošimas mūro darbams

Kaip žinote prieš pradedant mūro darbus reikia atitinkamai pasiruošti.

Pamatų hidroizoliacija
Pamatus nuo išorinio poveikio nutariau nutepti "Bituku". Tai klampi masė, todėl skiedžiau vaitspiritu. Atskiedus tepėsi gerai ir pasirodė greitas darbas, tad su darbštuole žmona nutepėme pamato viršų bei išorinius pamato šonus. Manau tai gelbės nuo drėgmės, kadangi nešiltinti iš išorės pamatai liks žiemoti.


Vėliau tarp pamatų ir mūro buvo tiesiamas dvigubas ruberoidas. Pradžioje maniau, kad užtenka vieno sluoksnio, bet paskui buvau paprotintas dėti dviem. Nebent pirki spec. pamatų juostą, kuri yra itin tvirta ir nepigi.  Ruberoido ruliką bandžiau padalinti į reikiamo pločio juostas su medžio pjūklu. 


Pjauti sekėsi sunkiai, lengviau tai daryti išvyniojus ir pjaunant tapetų peiliu.

Blokeliai
Užsakiau pirmą partiją - tai yra 24 paletes. Įsivaizdavau, kad bus atvežta vienu kartu su priekaba, pasirodo ne, veža atskirai ir po to reikalauja pinigų. T. y. sąskaita išrašoma vienam reisiui, o po to reiklaujama sumokėti į "delną" už antrajį, atseit įvyko klaida. Dedu minusą keramikos vadybininkei, kuri suka kažkokius nešvarius pasipelnymus.

Vanduo
Vandenį vežėme su konteineriu, kuris būdavo perpumpuojamas su siurbliu, nes pakelti tokio svorio talpą nėra šansų. Vežėme po max pusę tonos, nes priekabutė buvo nepirmos jaunystės. Skelbimuose radau, jog tokio kontiko papildymas vandeniu kainuoja min 70 lt, bet kadangi, vandens reikės daug - ne vienos ir ne dviejų tonų, o ir vanduo mums nekainuoja, vežėme šiuo nuobodžiu būdu. Dėkoju broliui už pagalbą.

Birios medžiagos
Buvo atvežtas 0,2 frakcijos žvyras. Sąramų, žiedų betonavimui buvo atvežta mašina stambesnio žvyro.


Plasifikatorius
Mūro darbams reikalingas plasifikatorius. Anksčiau buvo naudojamos kalkės, dabar tai arba spec. milteliai, skystas plasikatorius arba indų ploviklis, šampūnas ar dar koks biesas. Bendraujant su mūrininkais susidariau nuomonę: belenkokiems mūrininkams, bet kas ir tinka, tai yra jie patys siūlo indų ploviklį. Rimtesni sako, jog nuo indų ploviklio visas kvartalas smirda, naudokim normalų, kitų nuomone indų ploviklis silpnina mūro mišinį. Sau pirkau skystą plasifikatorių mūro mišiniui Vincent's Polyline Vinmix po 5 litrus.

Mūro armavimo tinklas 
Mūro armavimui pirkau tinklą pagal blokelio plotį. Blokelis 20 cm, tai tinklas 18cm pločio ir 2m ilgio, viela 4mm, akies dydis 50x50mm. Bus armuojama kas 3 eilė. Statybinių medžiagų prekybos centruose jis pasirodo brangus, radau pigiau Metaletoj. Visam namui šis reikalas kainavo 132 eurus.

Lauko tualetas
Kokia statybvietė be šio namelio. Nebent nori, kad visi aplinkiniai tankūs krūmai būtų "užminuoti". Taigi iš visokių atliekų buvo sukurtas šitas padidintas "inkilas" :)




Statybų aikštelė laukia mūrininkų.

7 komentarai:

  1. roku keramika? Paklausk paskui murininku atsiliepimu apie tiesuma/lyguma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mūrininkai nesiskundė. Sienos lygios. Blokelis neidealus, bet jo matmenų tikslumo nesureikšminčiau, juk viskas tinkuosis. Didžiausia problema tai jų pjaustymas, ypač, kai tai yra 20 blokelis. Dirbant su 25 cm bloku vietoj pjaustymo kartais panaudojamas plytos, kurios turi matmenis 250x120x88, labai draugiškus su šiuo blokeliu. Dar keramika man pasirodė trapi, paletėse buvo įtrūkusių. Iškraunant keli blokeliai buvo sulaužyti. Teko čiupinėti palemono - pasirodė prastesni.

      Panaikinti
  2. Reikėjo Lode rinktis, kokybė itin sužavėjo :) teko ir rokų ir palemono čiupinėt....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja, lode neturi 20 cm blokelio, galvojau apie juos. O 17.5cm dviejų aukštų namui manau per mažai. Tektų rinktis 25cm.

      Panaikinti
  3. Bitukas mums nepasiteisino. Tepem trim sluoksniais betoninius pamatus, gere kaip kempine ir dregme jis praleidzia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. reik tept ne bituku, o vandens pagrindo hidroizoliacine mastika.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar nebijot pradėti statybas žiemai artėjant? Na bet sėkmės, darbams ruošiamasi kokybiškai.

    AtsakytiPanaikinti