2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Kamino laikikliai

Kaip žinote, pristatomo kamino nerekomenduojama rišti prie sienos, ale jis yra atskira konstrukcija ir gali vaikščioti. Todėl jis tvirtinamas tik prie stogo tarp gegnių su spec laikikliais. Dar mūrindamas kaminą žinojau kad tu spec. laikiklių nepirksiu, nes jie neadekvačiai brangūs. Kas juos išvis perka? Nei vienam bloge nesu matęs, kad kas montuotų šį "fabričną" stebuklą. Ši spec. detalė su 4 plokštelėmis ir 2 ilgasriegiais kainuoja apie ~150eur/vnt. O man reikia 2 vienetų. Kaip ir visi - gaminau pats. Ir kapeika sutaupiau ir svarkę įvaldžiau :)
Štai mano gražiausia iki šiol virinimo siūlė:


Katilo kaminas pritvirtintas. Ilgai krapščiausi pačioj viršunėj apsižergęs gegnę, nes stogininkai labai jau mažai vietos paliko tarp gegnės ir kamino. Kadangi kaminas daugiasluoknis-modulinis, jam užtenka, kad medinės konstrukcijos būtų 30-50 mm atstumu. Reiks į tarpus prigrust dar nedegios akmens vatos.
 Židinio kaminas ėjosi greičiau.

Nors kaminas ir taip nejudėjo, stovi prie sienos, bei armuotas d12 armatūra kampuose - bet pritvirtinus pasidarė ramiau.

3 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Trumpas komentaras :) Gal gali plačiau? Ar kalbi apie šalčio tiltą ilgasriegiais, kurie tvirtinti medinėse gegnėse? Šalta palėpė varžtais patekusio šalčio nebijo :)

      Panaikinti
    2. Kaminas yra idealus šalčio tiltas bet kokiu atveju. Tad keli gelžgaliai nieko nelemia. Tuo labjau kad jie šildomi pačio kamino

      Panaikinti