2017 m. birželio 7 d., trečiadienis

Elektros įvadas į namą

Kadangi jau norėjosi turėti normalią elektrą name, nebe per prailgintojus nuo statybinės dežutės, nusprendžiau nusikasti įvadą į namą iki skydo vietos garaže. Kabelį kaip ir šarvą jau buvau nusipirkęs, beliko tik imti kastuvą į rankas.

Kabelis CYKY 5x10  25m - 70 eur
Juosta "Kabelis" 15m (viduje jos dėti nereikia :) ) - 1,05eur
PE Vamzdis 32mm 25m - x eur (nepamenu)

Brolis į pagalbą, atstumas nedidelis, oras geras ir pirmyn! Buvau įspėtas, kad bus sunku įnerti kabelį į apsauginį PE vamzdį, net skysto muilo buvau pasiruošęs. Bet 25-iems metrams šio varinio daikto - jo neprireikė. Išsitiesi vamzdį per gatvę, plytom prispaudi (nes raitosi gyvatę) ir viskas - eina kaip per sviestą.
Žodžiu nei su kabeliu nei su grioviu sunku nebuvo, gal griūvantys griovio kraštai namo viduje gadino nuotaiką.
Kasėm tiesiai, tai teko susikirsti su  garažo trapo vamzdžiu.
Susikirtimas su garažo trapo vamzdžiu

Kasimo gylis lauke apie ~80cm, viduje kokia 60cm. Lauke tranšėjos pagrindą smėliuku palyginom, viduje ir taip smėlis :)



Užpylinėjom smeliu, užpylus kokia 30-40 cm dėjom apsauginę juostą vardu "Kabelis", kad ateityje kasant žinotume - nuo juostos per kastuvo gylį bus kabelis. Po to griovį užvertėm tom pačiom žemėm.

Smėliuko paklotas


Kadangi į dėžę po įtampa nesinorėjo lįsti, tai susukau kabelį prie LESTO (tuo metu dar taip vadinosi) dėžės ir užmaskavau, kad kas neištrauktų :)



Vėliau samdytas elektrikas užjungė skydelį namo viduje. LESTO dežėj, per laikinas kaladėles, pajungė elektrą. Tada kvieti LESTO, kad nori perjungti kabelį, nes skaitiklis užplombuotas - ir niekam jų nuimt nevalia. LESTO žmogus atvažiuoja ir perjungia tavo įvadinį kabelį prie skaitiklio. Ši paslauga nieko nekainuoja. Ir pyst turim normalią elektrą!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą