2015 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Pamatų planas

Gavau pamatų planą su kuriuo galėčiau pradėti "pamatistų" paiešką. Nors leidimo dar neturiu, bet visi pataria - statybininkų atranką neatidėlioti, kad gavęs leidimą galėčiau startuoti darbus.
Prisipažinsiu šiek teik išgąsdino ø40 cm poliai. Primečiau, kad vien jiems sueis 10 m3 betono, ir tiek pat ir rosverkui. Įdomu ar europinė valiuta ir pavasaris nepakėlė darbų kainų.

Dalinuosi projektu:


Pastabos
Projektuojami poliniai pamatai su randsijomis. Randsijos 30 ir 25 cm storio, 60 cm aukščio, armuojamos ø16 S400 (4vnt) išilginė ir ø8 S240 (kas 20 cm) skersinė armatūra.
Betono markė C25/30, įgilinamos 30 cm nuo žemės paviršiaus, po jomis įrengiamas 100mm putų polistirolo EPS100 ir 30 cm sutankinto žvyro pasluoksniai.
Lauko sienų randsijų 30 cm storio išorinė ir vidinė pusės aptaisomos 10 cm storio putų polistirolu EPS100.
25 cm storio randsijų išorinė ir vidinė pusės aptaisomos 5 cm storio putų polistirolu EPS100.
Gręžtiniai poliai ø40 cm, įgilinti nemažiau 2,50 m nuo žemės paviršiaus, gręžiami iki nejudinto grunto ir įgilinami į ji 40 cm, betono markė C20/25.
Horizontali hidroizoliacija 2 sl. hidroizolo, dedamo ant bituminės mastikos B4. Vertikali - 2sl. karštos bitumo mastikos B4.
Grindų lygyje pertvaroms įrengiami betoniniai armuojami pagrindai 20x40 cm.

6 komentarai:

  1. Komentaras trumpas. Poliai isdestyti nelabai gerai nes visai neatsizvelgiama i langus. Pavyzdziui jei yra vitrina 3 m ilgio iki zemes. vidury jos poliu kaip beveik ir nereikia bet daug svarbiau yra padaryti taip kad poliai butinai butu ties ta vieta kur vitrina baigiasi ir siena nueina iki pamato. ten didziausios apkrovos vietos. tas pats analogiskai ir su didesniais langais. 40 cm polis tai cia nieko tokio paims grazta 35 cm ir isgres nes greziant skyle paplateja automatiskai. Kitas rasymas maziausiai 2.5 m gylio iki nejudinto grunto. ka pas jus 2 m pilto grunto? daret geologija?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, geologija dariau čia. Gruntas atremti polius yra tokiame gylyje. Piltinio grunto nėra. Dėl išdėstymo tai ir man užkliuvo konsultavausi su kitu konstruktoriumi, jis mane tikino, kad ir toks išdėstymas nėra blogas.

      Panaikinti
    2. na man irgi keistai atrodo taip isdestyta, is mano patirties vitrininiu langu buvimas salygoja poliu isdestyma del apkrovu. Man pamatu plana dare architektas kartu su namo projektu, ne konstruktorius, bet ir jis iskart numate polius priklausomai nuo langu bei duru issidestymo: http://statausodyba.blogspot.com/2012/09/pamatu-projektas.html

      Panaikinti
  2. Pasiderėk su projektuotoju. 10 kubų + 5-10% (atsargai atrodo reikia) nėra gerai
    Į PUMI kriaušę su siurbliu telpa 7 kubai. kartais 9.
    Pvz daryk plonesnius polius ir stipresnį betoną - net sutaupysi, mažiau gręžimo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. poliam betono stipris įtakos neturės, svarbu gylis ir skersmuo, rostverkui tiesa pasakius betono stipris taip pat nebus esminis lemiamasis(gniuždomos zonos aukštis santykinai mažas dydis, todėl jegų atsojamosios petys jam pakitus kinta minimaliai), svarbiau armavimas ir geometrija

      Panaikinti
  3. na nepateikta polių gyliai, bet turėtų būt skirtingi, nes žingsniai skirtingos apkrovos zonose nekinta. kaip armuoti poliai? betono klasė poliams C12/16 pakanka. jei jau palikt 40 cm skersmenį, o rostverko aukštį 60cm polius dėstyčiau didesniais žingsniais.

    rostverkas pakankamai aukštas 60cm, o tarp polių nedideli tarpai, kam ten d16 armatūra? medžiagų švaistymas, kaip ir betonas c25/30. rostverko plotis pagal sienos storį paprastai parenkamas, tai galbūt ir nereikia 30cm.

    AtsakytiPanaikinti