2015 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

Gb perdanga

Perdanga buvo pasirinkta gelžbetoninių kiaurymėtųjų plokščių. Buvo suproketuotos standartinės plokštės: PK48-15-8, PK36-15-8, PK36-12-8 viso 11 vienetų. 
Iššifruojant PK48-15-8, čia 
48 yra ilgis 4,8 metro
15 yra plotis 1,5 metro
8 yra skaičiuojama apkrova 800 (kg/m2)

Kaip statybininkai sakė, tai yra seno tipo plokštės, kranu keliamos už kilpų, dabar yra "naujoviškos", kurios kabinasi už kraštų. Kadangi tai standartinės plokštės, rasti nesunku, jos buvo užsakytos iš Kauno gelžbetonio. Ten gatavų yra apsčiai.
Atvežtos ir iškrautos buvo su fiskaru, kurio kontaktus gavau iš gelžbetonio vadybininko. Net mąsčiau, kad su fiskaru bus ir sumontuotos, nes yra trumpos, bet vežikas atsisakė motyvuodamas, kad į vidurį namo jo strėlė nepajėgs. Dar vienas surprizas, kad atsisakė vežti vienu kartu, nes viršinamas krovinio svoris, mano manymu tai tiesiog pasipelnymas, nes pradžioje kalbėjo, kad veš su priekaba.
Ir ką čia vežt per 2 kartus?

Armatūros galai užsmaluoti
Kranas irgi nepigus, gal dėl to, kad jo reikėjo liepos gale. Kam skambinau visi užimti ar išvykė dirbti net į kitą miestą. O kas laisvas, tai dėl tokio smulkaus darbelio (apie 1 valanda), skaičiuoja + atvažavimo mokestį ir + kilometražą iki objekto.

Pačio plokščių montavimo neužfiksavau, atvažiavau tik susimokėt ir pažiūrėt atlikto darbo. Gal juokingai nuskambės, bet tik atsiradus "stogui (perdangai) virš galvos" pajutau namo atmosferą, erdvės pojūtį.


Sudėta dailiai, apatinė plokščių dalis lygi kaip stiklas, viršutinė tokia grubiai išlieta.








Pagal projektą laiptinėj yra tokia mini laiptų aikštelė 2 metrai ant 86cm, kurios vienas kraštas remsis ant sijos UPN100. Taigi užduotis buvo pagaminti tą siją. 

"Pablatum" gavau tokios sijos alternatyvą, tik teko išsipjauti viena jos kraštą, kas pasirodė ne toks lengvas darbelis. Vos nesudrožiau savo bulgarkės, kaito ir teko net daryt petraukėles.
Po to vos negavau į "ragus", kadangi atpjauta 1cm storio juosta tiesiog sprogo ir išsilenkė.

Su "svarke" virint yra tekę, bet nesiryžau, patikėjau ši darbą kaimynui suvirintojui.

 
Virinimo vietas nuvaliau "Nefrasu" ir nupurškiau cinku, vėliau reiks nugruntuoti.




Vėliau sija bus priankeriuota prie plokščių ir išlieta mini aikštelė.


Ties ventilaciniu blokeliu plokštėje buvo išpjautos ir išbaladotos skylės. Papildomai už tokius darbus mūrininkai atlygio neprašė.

Betonuojant plokščių galus prašiau kad sukabintu plokštes su d12 armaturos juostomis galuose, nors jų nuomone to nereikia ir jie niekur taip nedaro. Bet pasižadėjo padaryti, ko prašiau. Vakare armatūrą radau sunaudotą, tad beliko tik patikėti pažadu. :)

Plokštei paremti reikia min 10 cm. Todėl mano nešančioji siena svetainėje yra iš 25 cm blokelio, tuomet kievienai plokštei tenka po 12,5 cm.

Taigi viso perdanga kainavo: 1724 eurus.

Perdangos plokštės (11 vnt): 1408 eur
Atvežimas (per 2 kartus): 106 eur
Montavimas su tarpų bei galų betonavimu:  10 eur/vnt
Krano darbas: 100 eur

4 komentarai:

  1. Ziemai, isilgai kiaurymems prasigrezk skyliu, kad isbegtu vanduo, nes namukas kaip suprantu ziemos nesildomas? Jei perdangos yra ragavusios lietaus, ten garantuotai bus vandens, kuris prie didelius salciu gali pradet plesyt perdanga. Cia va buvau ikeles kas ten gali darytis: http://niuniauskas.blogspot.lt/2013/11/vanduo-perdangose.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, apie jūsų patirtį skaičiau. Pas mane irgi buvo vandens. Kol nėra stogo, lyjant perdanga prisigeria ir dregmė niekur nedingsta. Išgręžus bėgo, kaip iš krano.

      Panaikinti
  2. nu va dar vienas namas dygsta :)
    Vis gi matau su perdangu plokstemis yra paprasciau ir ko gero pigiau nei lieti monolita kaip kad mes dareme.

    AtsakytiPanaikinti