2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Pamatų apšiltinimas ir užpylimas

Turėjau abejonių dėl pamato šiltinimo iš vidaus: reikia to ar nereikia. Projekte numatyta is visų 3 pusių pamatą šiltinti 10cm putplasčiu. Pamato apačioje EPS100 vaidmuo:
  1. neleisti šalčiui kilnoti pamato, kad jis nebūtų sulaužytas
  2. izoliacija, šilumos praradimas per pamato apačią
  3. pamato apsauga nuo dregmės iš apačios
Na tuomet pamato apšiltinimui iš vidaus galioja 2 ir 3 punktas. Kadangi planuoju grindinį šildymą, o grindys ir taip bus apšiltinamos ~15cm, tai iš vidaus šiltinti pamato 10cm nėra prasmės. Pasirinktas 5cm EPS100 apšiltinimas ir jis nebus dedamas garažo sienai, kuri ribojasi su lauku. Namo sienos pamatą garaže šiltinau. Garažas bus nešildomas.

Viso pamatams sunaudojau 1,8m3 putplasčio, tai yra 3 pokai po 0,6m3. Džiaugiuosi, kad pagaliau galiu pasinaudoti savo Volvo v70 talpos privalumais. Gal pagaliau naudojant statyboms pradės atsipirkti :)

Putplastį klijavau "Penosil Premium Polystyrol FixFoam" klijais ir esu patenkintas. Užputi, kokia 1 minutę palauki ir klijuoji, tada net ramstyt nereikia. Jei skubi, tada paramstai. Pradžioje negailėjau, bet pamačius, kad varau viršydamas deklaruotą išeigą - susiėmiau. Sunaudojau 8 flakonėlius. Dirbome su žmona ir per šeštadienį jau matosi rezultatas.



Toliau sekė pamatų užpylimas. Per skelbimus suradau vežiką, kuris pasirodė pigesnis nei dauguma. Vėliau supratau kodėl :) Atvežtas deklaruotas kiekis neatitiko mano lukesčių - kitaip tariant buvau apgautas. Vietoj 12m3 vežė manau kokius 9m3 geriausiu atveju. Aišku tai supratau tik sukasus tas 5 mašinas. Tel nr. 861867815 neužkibkit ant mažos kainos!

Beje atvežtas smėlis buvo skirtingas, žemiau matosi buvo atvežtas kažkoks tamsesnis nekondicinis. Man dalyvajant buvo atvežtas gražus smėlis, po to nesivargino.



Smėlį kasė traktorius, kastuvu tik vadovavau ir paskirsčiau kur reikia. Traktorius dirbo 2,5 valandos. Po smėlio kasimo dar išlygino sklypo gale nustumdytą pamatų dirvožemį.








Smėlio trūkumui samdžiau jau rekomenduojamą VV pasyvaus namo birių medžiagų tiekėją Vytį, kurio numerį gavau per pažįstamus, o pasigooglinus atsiliepimai pasitvirtino. Operatyvus, veža kiek deklaruoja.


Antram kartui vėl teko kviestis traktorių, kadangi kasti rankomis reiktų didelės talkos.Smėlio šiek tiek liko, bet manau rasiu kur jį panaudoti.

14 komentarų:

  1. V70 savo klasėj konkurentų neturi statybose :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. 5cm iš vidaus šiltinimą dažniausiai ir galima sutikti. jis tikrai reikalingas šalčio tiltui panaikinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų pamatai irgi bus iš vidaus šiltinami ir bent metus stovės nieko nedarant.

    AtsakytiPanaikinti
  4. klystate ponai :) turi kuo rimciausia konkurenta - Avensis, patikrinta praktiskai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. vw polo su zemintapakaba ne ka prasciau statybose, garazo vartus 3 metru ilgio parsiveziau ant ragu uzsidejes :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. FOcus Cmax, atsiveziau 4m dailylentes.

    Beat That

    https://www.dropbox.com/s/txth137exdh4dyl/2015-09-16%2017.38.24.jpg?dl=0

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Volvo V70
      Armatūra 4,5 metro.
      Cementas 10x35kg.
      Gaila foto neturiu :)
      Žinau neprilygsiu kitiems, mačiau kolega su civiku žvirgždą vežė :D
      http://euras.blogspot.lt/2013/01/laiptai.html

      Panaikinti
    2. Tikrai taip, Euro birių medžiagų vežimas tiesiog bagažinėje yra geriausias ever :)

      Panaikinti
    3. chebryte, zvirgzdas dar ne viskas.
      Teko ir 6 metru vamzdi sugrusti:
      http://4.bp.blogspot.com/-fB9DuX_ns0c/UQJ_zdXtAGI/AAAAAAAAA0A/VL6DIWhd7os/s1600/02062012202.jpg

      Panaikinti
    4. ir plokstes vezdavom tiesiog ant stogo
      http://2.bp.blogspot.com/-2X4VvZXYoeQ/USzutQzqpZI/AAAAAAAAA7E/zHlfBzMN1X0/s1600/DSCF6614.JPG

      Gera masina buvo, atidarnavo 110%.

      Panaikinti
  7. Aš kai rašiau, kad nėr konkurentų, tai paminėjau niuansą - savo klasėje. Nei polo, nei cmax nėra toj pačioj klasėj. Ir pagrinde turėjau omenyje jos bagažinės talpą. Ant stogo tai ir su polo galima vežiot ką nori. O V70 turi bene talpiausią ir plačiausią bagažinę. Svarbiausia plačią, beveik stačiakampę bagažinės angą.

    Bet galų gale koks skirtumas - jei atsivežei, tai nesvarbu ar su golfu, ar su fūra :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sitos V70 bagazine kazkokia ankstoka- grindys aukstos, lyginant su sena Omega A- jos buvo talpesne :) Ale kaip masina uzskaitau- penktus metus vietoje vadeliojam bw didesniu bedu. As statyboms Lancia Z pasiemiau- taip iki 700kg be didesniu bedu kraunu, o su 2 kubais polistilorolo ir bagazine uzsidaro :)
    Kalbasnt apie pamatus- is vidaus 5cm- kaip taisykle, o isoreje dabar dedu 10cm styroduro. Sienos jau apsiltintos seniau, pamatai uzpilti, tai teko atsikasineti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš su savo "Šaranu" perdengimo plokštes susivežiau :).

    AtsakytiPanaikinti
  10. Zmones jurtose gyvena ir nesusala. Kam tuos pamatus is vidaus siltinti as nesuprantu. Nebent siltinimo medziagu gamintojams naudinga toki 'brieda'skleisti kad pardavimai didesni vyktu.

    AtsakytiPanaikinti