2019 m. vasario 5 d., antradienis

Pakabinami WC, bide rėmai

Pakabinamos santechnikos rėmus rinkausi Tece. Berods vokiečių gamintojas ir kaina geresnė nei kokia Grohe.

Pirmam aukšte vonioje numatytas wc bei dušo kabina, antrame aukšte bus wc, bide, bei kampinė vonia.


Kažkaip visad maniau kad pakabinami klozetai nėra tvirti ir geriau statyti standartišką, todėl kai montavau rėmą ir dar į keraminių blokelių sieną - nedvejodamas gręžiau kiaurai su d12 ilgasriegiu ir nesukau galvos - bus mirtina.



Rėmo atstumą nuo sienos diktavo įbetonuotas kanalizacijos  vamzdis. Čia problemų nebuvo.


Kadangi tiek kylantį wc vamzdį, tiek patį rėmą reikės apsiųti gipsu, pagalvojau, kad L raidės dėžė čia netiks, todėl nuspręsta daryti stačiakampį iki viršaus su 2 nišomis.




Antrame aukšte kiaurai neišgręši, nes jau uždėtas fasadas :) Todėl tvirtinau su ankeriais, skyles papildomai užpildęs cheminio ankerio mase. Laiko tvirtai, bet čia teko susidurti su keraminių blokelių minusu, jog be chemijos vidinės blokelio sienelės ganėtinai trapios.


Kadangi 1a vonios nišos patiko, tas pats buvo atkartota ir 2a vonioje. Tik gabaritai didesni. Antrame aukšte karkase slėpėsi vėdinimo vamzdžiai.

Karkaso plotis gavosi 180cm, tas gerai nes planavau klijuoti 60x30 dydžio plyteles.





Visose nišos bus apšviestos panaudojant 12V ledus. 1 aukšte po vieną 2W lemputę kiekvienoj nišoj, 2 aukšte po dvi. Apšvietimas įsijungs kartu su wc apšvietimu. Transformatorius slėpsiu lubose ir esant reikalui bus pasiekiamas per vieną iš įleidžiamų šviestuvų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą