2015 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Statybos leidimas

Statybos leidimas! Užtruko šiek tiek ir privertė pasinervinti. Bet kaip sakoma, visą blogį pamiršti, kai rezultatas tavo rankose :) Taigi dokumentas su antrašte "LEIDIMAS STATYTI NAUJĄ (-US) STATINĮ (-IUS) ..." gautas!


Terminai:

2014-07 - įsigytas sklypas
2014-11 - pasirašyta sutartis su architektu (sutarta, kad gausiu projektą + leidimą)
2015-03 - priduotas projektas leidimui gauti
2015-04 - atmestas
  • Visuomenės sveikatos centras kabinėjasi del kažkokio seno įrašo apie apsaugos zonas nuosavybės dokumentuose, nors detalus planas yra jų pačių patvirtintas ir viskas ten ok. Kvartalas beveik užstatytas, bet matyt man kaip "paskutiniam paršeliui papas prie užpakalio". Tipo eik tu žmogau šalin, kreipkis į NŽT ar savivaldybę, kad tą įrašą ištrintų.
  • Urbanistikos skyrius nerado projekte bendrijos leidimo jungtis prie kvartalo tinklų, nors dokmentas ten buvo :)
2015-05-0x - priduotas pakartotinai
2015-05-1x - atmestas
  • Urbanistikos skyrius dokumentą jau rado, bet netiki, kad tinklai yra bendrijos. Juokinga tai, kad patys yra išdavę leidimą tuos tinklus tiesti. O ir tinklai jau yra priduoti.
2015-05-2x - priduotas pakartotinai
2015-06 - leidimas gautas

Apibendrinimui:
  1. Nors visus dokumentus pateikiau architektui per pora dienų, projektas kartotinis (net yra jau pastatytas kažkur), pakeitimai minimalus + biurokratizmas = leidimo gavimas užtruko 8 mėnesius. Tikėjau, kad max 6 mėn. būna.
  2. Labai svarbu rasti tinkamą galbūt tik rekomenduojamą architektą, nes jis šioje vietoje yra vinis. Šis punktas galėtų būti atskiras įrašas.
  3. Niekas niekur neskuba, visos instancijos tiesiog "dirba" savo darbą.
  4. Jei nori greičiau - pats leki visur, skambini, lendi į kabinetus, aiškiniesi.
  5. Įdomus niuansas, kurio nesupratau: architektas priduoda projektą per Infostatybą, bet popierinis variantas vistiek priduodamas į Urbanistikos skyrių. Beje prisijungęs prie Infostatybos savo vardu, nieko nematau, architektas aiškina, kad nematau, kadangi projektą pridavė per savo paskyrą.??

5 komentarai:

  1. Statytojas, pateikdamas savivaldybės administracijai prašymą išduoti statinio statybą leidžiantį dokumentą, turi pridėti statinio projektą ir kompiuterinę laikmeną su šio projekto įrašu arba tik kompiuterinę laikmeną su statinio projekto įrašu, jeigu šį projektą privalantys pasirašyti asmenys jį pasirašė elektroniniais parašais* (šiuo atveju statinio projekto popierinio varianto pateikti nereikia). Jeigu kompiuterinėje laikmenoje įrašytas statinio projektas pridėtas be elektroninių parašų, savivaldybės administracijai teikiamas ir statinio projekto popierinis variantas.

    jei gerai pamenu ten galima kažkur leisi kietiems matyti prašymą...

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai turi galimybe pats matyti infostatyboj kad bent kazkas vyksta, vienintelis dalykas ko tikrai nemaciau - sarasas instituciju, kurios patvirtino/nepatvirtino

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasidaryt statybos leidimą jokių ypatingų gabumų ar ryšių nereikia - patys paruošėm pridavėm eletroninius dokumentus. Po kelių pataisymų gavom leidima.
    Priduodamus dokumentus gali matyti tik tas kas pridavė. O leidimą mato betkas.
    Draugė sako kad Vilniuje popierinio net nepriduosi, niekam jis nereikalingas. O Kaune lyg abiejais variantais gali. Tad nuo savivaldybės priklauso.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esate teisūs, bet jeigu reikia pataisymų projekte, ar jeigu viską tvarko ponas architektas, o jis labai "užsiėmęs", arba dievai žino kas iš tikro braižo tavo namo projektą - tai tada laukiate dantis sukandęs arba skambinate raginate nuolat, arba neiškentęs važiuojate aiškintis kas slypi po tam tikra pastaba, vežate priduoti dokumentus pats ir jaučiate kaip žūsta Jūsų nervų lastelės :)

      Panaikinti
  4. nepatikesite mano arhitektas ant tiek atsipalaidaves nuo 2013 metu daro plana,projektoja kol su piktumais nesujudinau tik seis metais pridave plana ,jam patogu nes gyvenu airijoje,parasau per pasta neatraso visai,skambini tada jau beveik padares ir tt iruz plana su visais parasu surinkimais sumokejau 7000lt

    AtsakytiPanaikinti