2016 m. vasario 16 d., antradienis

Pamatukai ir pertvaros

Kol mūrininkai mūrino antro aukšto pertvaras, su brolio pagalba puoliau daryti 1 aukšto pamatukus. Pamatukai nėra dideli, todėl samdyti tokio darbo - nė mintis nekilo .
Projekte pamatukai pavaizduoti 40 cm gylio 20 cm pločio, net nearmuoti. Kažkaip keistai pasirodė, tad išsikasę tranšėjas, dar išgrežėme poliukus su ~15cm rankiniu gražtu, kas metrą. Taip pasiekėme nejudintą gruntą bei į jį įgilinom. Polius gylis apie min 0,8-1,0 m gavos. Užpilant į kiekvieną įsmeigiau po 2 armatūras d10 ar d12 (galų buvo likę). Kadangi pamatukai turėjo jungtis su pagrindiniais pamatais, tai rosverką irgi armavom 2-3vnt d12 armatūrom, kurios galus (~10cm) įkalėm į išgrežtas skyles pagrindiniuose pamatuose. Geresnio sujungimo nesugalvojom. Reikėjo iškart pertvarų pamatus liet kartu su pagrindiniais pamatais - kitą kart, taip ir daryčiau.

T formos sankryžose taikėme padaryti po polių

Tranšėjas kasti trukdė iškrauti blokeliai

Katilinės pamatas

Užpilti pamatukai

Kadangi apsižiurėjus, kad 20cm blokelių liks, o katilinės patalpa yra didelė, nutariau garažą bei katilinę skiriančią pertvarą mūrinti iš storesnių blokelių.
Katilinės siena iš 20cm blokelio
Antram aukšte naudoti rokų 10 cm pertvariniai blokeliai, buvo galimybė imti ir 12cm, bet manau jie daug nesiskiria. Pagrinde pervaroms reikia atsižvelgti į garso izoliacija, bei tvirtumą, bet kadangi tėvų kambarys nuo kitų yra atskirtas rūbine ir vonios kambariu, tad garso izoliacija nelabai aktuali.

"Rimčiausios" pertvaros pasirodė iš silikatinių plytų: tvirtos, masyvios. Deja, valytų plytų turėjau nedaug, jų užteko tik pirmo aukšto vonios kambariui.


1a vonios pertvaros

Tambūro siena

Laiptinės - tualeto siena


2 aukšto sąramos kiek "kūdesnės" nei laikančiosios

2a vonios pertvara

2a vaikų kambario pertvara

7 komentarai:

  1. Sveiki, taip suprantu į vidinius namo sienų poliukus armatūros nedėjot? Dabar noriu sau išsilieti ir galvoju reikia dėti ar ne.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, dėjau:
      "Užpilant(polius) į kiekvieną įsmeigiau po 2 armatūras d10 ar d12 (galų buvo likę). Kadangi pamatukai turėjo jungtis su pagrindiniais pamatais, tai rosverką irgi armavom 2-3vnt d12 armatūrom, kurios galus (~10cm) įkalėm į išgrežtas skyles pagrindiniuose pamatuose."

      Panaikinti
  2. Sveiki,

    O rostverką pertvaroms taip ir darėt 40 cm? Mano manimu su poliukais buvo galima ir žemesnį padaryti? Itgi taip darysiu, tai planuoju 25 cm

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip berods dariau 40cm. Visiškai sutinku, jei poliai po apačiau užtektų ir žemesnio pamato.

      Panaikinti
  3. Sveiki, ar sildet pertvaru pamatus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne nešildžiau, nes jie mano atveju neturi kontakto su lauko sienom.

      Panaikinti